Voluntari
VOLUNTARIAT

Ce este munca voluntară?
În lumea de azi totul se valorifică. Însă un singur fapt nici în ziua de azi nu se poate – vol­untariatul pornit din inimă. Pentru aceasta nu există parametri. Voluntariatul are recunoştinţă şi mulţumire, însă nu are instrucţiuni şi comandă, ci doar cerere pentru favoare din inimă. Acest fapt îşi lasă urma în aşa nobleţe ca o minune de la un om la altul. Aceasta este fapta în care nu se poate obosi – deoarece îl prestăm cu bucurie şi din bună voie. Nu este schimb de tranzacţie – ci fapt care ţine de la un suflet la altul. Şi anume o minune adevărată. Pe voluntar doar un lucru îl con­duce: pasiunea. Pura dorinţă de a ajuta. Răsplata este cea mai frumoasă, când mulţumirea nu este altceva decât strălucirea din ochi, bucuria şi fericirea celor cărora le-a putut da o mână de ajutor.
Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să ofere din timpul lor liber. Mulţumim!
 

ASOCIAȚIA NOASTRĂ CÂȘTIGĂ DIN NOU PREMIUL VOLUNTARUL ANULUI ÎN ACEST AN BÍRÓ ADRIENNE ESTE CEA ONORATĂ. FELICITĂRI!

Bíró Adrienne este câștigătoarea premiului Voluntarul Anului 2015 și activează de șapte ani ca voluntar în cadrul Asociației HIFA-ROMÂNIA. Adrienne este nevăzătoare. Cu toate că este o persoană cu dizabilități, trăiește o viață deplină. Din forțe proprii, cu o voință de fier și cu o răbdare exemplară a învățat tainele scrisului și cititului Braille și pune în practică cunoștințele sale în cadrul programelor Asociației noastre.
 
De ani de zile participă la programul iniţiat de Asociaţia noastră ”Să învăţăm altfel, Insule interactive – Cum e să trăieşti cu dizabilitate?”, care se adresează în primul rând elevilor, studenţilor, viitorilor părinţi şi pedagogi care devenind adulţi reprezintă factori decizionali sau pedagogi care la rândul lor își vor educa copiii și elevii, și prin urmare vor lua parte la educația societății ca aceasta să adopte o atitudine corespunzătoare.
 
Dar Adrienne nu numai că îi învață pe tineri metoda de scris şi de citit a orbilor, însă ca voluntar este un exemplu care demonstrează, că oamenii cu dizabilităţi sunt membri valoroşi, cu drepturi egale, ai societăţii. Ea sare în ajutorul Asociaţiei noastre prin contactarea beneficiarilor, prin completarea bazei noastre de date, prin comunicările telefonice. În afară de acestea, ea este şi îngrijitoarea mamei sale bolnave, pe care ea însăşi s-a bazat în timpul propriei boli.
 
Adrienne este un exemplu de urmat pentru noi toţi prin modul de viaţă de care dă dovadă și potrivit acestuia Dumnezeu nu greşeşte, ci are un scop şi o învăţătură pentru fiecare dintre noi.
 
Câştigătorii din anii trecuţi:

  • KELEMEN ATTILA – voluntarul anului 2013
  • SIMON JUDIT-GYÖNGYI – Premiul Orbán Balázs pentru munca ei voluntară în anul 2011
biro-adrenne

biro-adrenne1

kelemen-attila-onkentes-dij-2

kelemen-attila-onkentes-dij-1

simonjuditdijazas2011jun8-2

simonjuditdijazas2011jun8-1

simonjuditdijazas2011jun8