Inimi deschise

Activități specifice de asistență socială a centrului de informare, integrare şi sensibilizare INIMI DESCHISE
 
Consiliere psihologică, psihosocială și juridică individuală prin telefon, internet sau personal;
Facilitarea accesului la un loc de muncă;
Formare profesională și nonformală;
Activități de sensibilizare comunitară
 

image3
Consiliere prin telefon – în fiecare zi lucrătoare între orele 8-22 – numărul de telefon 0744959990
 
 
 


image4
Activități de sensibilizare comunitară cu programul: Învață altfel! Insule interactive despre persoanele cu dizabilități!
Un program pe care noi organizăm cu ajutorul beneficiarilor noştri pentru sensibilizarea societăţii.

Scopul programului:
Cum sugerează şi titlul – cu ajutorul acestor insule, jucând interactiv, se prezintă participanţiilor modul de viaţă a semenilor care trăiesc cu dizabilităţi. Insulele dau şansa prezentării limbajului semnelor prin care comunică cei cu dizabilitate de auz, a scrisului-cititului Braille, precum şi a maşinii de scris prin care se uşurează viaţa nevăzătorilor, a recunoaşterii şi identificării cu ochii legaţi, a mirosurilor şi a gusturilor, a înşirării mărgelelor, a modelării din plastelină, bineînţeles tot cu ochii legaţi, bazându-se pe pipăit, a circulaţiei cu scaunul rulant şi cu ajutorul bastonului destinat orbilor – a încercării accesibilităţii clădirii, precum şi BIBLIOTECA VIE, cu ajutorul acestor insule se realizează o comunicare mai profundă între oamenii cu şi fără dizabilităţi. Amintita insulă, BIBLIOTECĂ VIE, are rolul, de a prezenta faptul că, persoanele cu dizabiltăţi, în ciuda barierelor cu care se confruntă, sunt capabili să trăiască o viaţă deplină, ca membrii valoroşi ai societăţii.
 
Cui oferim?
Pe baza unor programări prealabile ne deplasăm în instituţii de învăţământ sau publice.
Totodată instituţiile de învăţământ sau publice pot participa pe baza programării prealabile, la programele organizate de Asociaţia noastră.

 

Personă de contact:
Csata Éva – 0752062121