Az év önkéntese díj

2015.05.22

ÚJRA EGYESÜLETÜNKÉ AZ ÉV ÖNKÉNTESE DÍJ.

IDÉN BÍRÓ ADRIENNET ÉRTE EZ A MEGTISZTETETÉS. GRATULÁLUNK NEKI!

Bíró Adrienne, aki az idei Év Önkéntese cím díjazottja – a HIFA ROMÁNIA Egyesület önkéntese immáron hetedik éve. Adrienne nemlátó. De annak ellenére, hogy fogyatékkal élő személy, teljes életet él. Önerőből élve, erős akaratról, állhatatósságról példát mutatva, megtanulta a Braille írás-olvasás rejtelmeit és ezeket az ismereteit hasznosítja Egyesületünk programjaiban.

Évek óta részt vesz az Egyesületünk által indított “Tanuljunk másként, Interaktív Szigetek – Milyen fogyatékkal élni?” programunkban, amellyel elsősorban diákokat, egyetemi hallgatókat, leendő szülőket és leendő pedagógusokat célzunk meg azzal a szándékkal, hogy felnőttként, döntéshozóként vagy pedagógusként megfelelő hozzáállásra neveljék a gyermekeiket, tanulóikat, a társadalmat.

De Adrienne nem csak a vakírás-olvasást tanítja a fiataloknak. Önkéntesként példát mutat arról, hogy a fogyatékkal élő emberek értékes és egyenjogú tagjai a társadalomnak. Egyesületünknek segítségére van a jogosultjaink leértesítésében, adatbázisunk bővítésében, telefonos kapcsolattartásban egyaránt. Ezen kívül gondozója beteg édesanyjának is, akire a saját betegsége alatt ő maga is számíthatott.

Adrienne mindnyájunk számára követendő példa egy olyan életmódról adva tanúbizonyságot, mely szerint Isten nem téved – hanem mindannyiunk által célja és tanítása van.

 

A sajtóban erről:

Népújság, 2015.05.27 – Az év két civil önkéntesét díjazták

Népújság, 2015.06.24 – Sérülten is lehet teljes életet élni

 

Előző évek nyertesei:

KELEMEN ATTILA – 2013-as Év Önkéntese

A sajtóban erről: StiriONG.ro: Targul organizatiilor neguvernamentale „Impreuna pentru comunitate

 

SIMON JUDIT-GYÖNGYI – ugyancsak önkéntes munkájáért Orbán Balázs díjat kapott 2011-ben

A sajtóban erről: Népújság, 2011.06.08. – Orbán Balázs méltó utódai. Simon Juditot is díjazták sokévi önkéntes munkájáért