Beszámoló a HIFA-Parkról

2015.04.20

Kedves Barátaim!

2013 telén azzal a felkéréssel fordult néhány személy hozzám, hogy vállaljam el a HIFA Park menedzsmentjét a sikeres kivitelezés érdekében. Tudtam a projektről, de nem ismertem részleteket a megvalósítási tervről és a megtett lépésekről. Néhány hét alatt sikerült átlátnom a projektet, annak erősségeit és hiányosságait. ĺgy 2014 januárjától hivatalosan én lettem a HIFA Park projektmenedzsere. Az év első negyedévében véglegesítettük az előtanulmányt, valamint kikértük a projekt megvalósításához szükséges engedélyeket, amelyek az építkezési engedélyt szabályozzák. Az előtanulmány elkészítésével meghatároztuk a gazdasági mutatókat, amelyek alapján működni fog a HIFA Park, és a befektetés részletes költségvetését. Ugyancsak sikerként könyvelhető el, hogy a Maros Megyei Tanács 2014-2020-as regionális fejlesztési tervében kiemelt fontosságú projektként megjelent ez évben a HIFA Park megvalósítása. Ezen lépések megtétele szükséges volt a sikeres pályázat összeállításához, amit a kiírás határidejének függvényében az idén megpályázunk.

2014 márciusa a második SMS-kampány sikeres lezárását is jelentette.

2014 július-szeptemberében elkezdtük a nagy építkezést előkészítő munkálatokat, felépítettük a kapusszobát, valamint előkészítettük a megfelelő infrastruktúrát a nagy beruházáshoz. A projekt kivitelezése két részből állt és áll: elsőnek elkészül a szociális otthon, ami 75 sérültnek biztosít állandó lakhatást, utólag a Respiro Center ami ideiglenes szállást nyújt 69 szobában kb. 130 sérültnek (a projekt teljes kivitelezési ideje 36 hónap és költségvetése 5,208,400.00 Euró ÁFA nélkül).

Sikerült a ROMFALSZ segítségével két alkalommal kalákában megtenni az első lépéseket az építkezésben, és megtörtént a terület rendezésének egy része is, ami hatalmas teljesítmény. Ugyanakkor, szakemberek segítségével sikerült a kalákában elkezdett kapu és gépház tetőzetét is felépíteni. (Kiadások erre a célra 2014-ben: 33709 Euró. Bejöveteleink erre a célra 2014-ben: 11220 Euró).

Az adminisztratív és üzleti terv kidolgozásához szükséges teendőkkel párhuzamosan több külföldi szervezettel felvettük a kapcsolatot partnerség céljából, valamint az önrészhez kértünk támogatást több külföldi befektetési alaptól. E téren is sikereket könyvelhetünk el.

Meggyőződésem, hogy sikeresen zárjuk a projektet, és hamarosan nagyobb sikerekről számolhatunk be, addig is erőt, kitartást és szeretettől áradó életet kívánok mindenkinek.

Baráti üdvözlettel,

Besenyei Sarolta