Milyen fogyatékkal élni?

A HIFA ROMÁNIA Egyesület szervezésében sor került Marosvásárhelyen, 2013. október 7-11 között, a REJTETT GYÖNGYSZEMEK III. Fogyatékkal élők interaktív szigete a társadalomban című program keretén belül egy játékos interaktív kiállításra fogyatékkal élők alkotásaival, melynek célja a kisiskolások, iskolások valamint egyetemista diákok figyelemfelkeltése valamint oktatása volt a célja. A látogatók megtapasztalhatták, milyen mozgás-, látás-, hallássérültnek lenni. Megismerhették híres fogyatékkal élők történetét, kipróbálhatták segédeszközeiket, ugyanakkor ÉLŐ KÖNYVTÁRUNKBÓL fogyatékkal élő embereket „kölcsönözhettek ki” beszélgetésre.

Az interaktív hét jeligéje: Milyen fogyatékkal élni?

Az egy hetet magába foglaló rendezvényen nem kevesebb, mint 488 diák vett részt óvodáskortól – a Babes-Bolyai tudományegyetem első éves pedagógushallgatókig. A rendezvényre fordított egy hét nem mutatkozott elegendőnek a felénk intézett kérések kielégítése terén, hiszen rengetegen lemaradtak azok közül, akik részt szerettek volna venni.

Munkánk sikerét nem csak hozzáértő szakemberek összefogása garantálta, hanem azoké az önfeláldozó önkénteseké is, akik a Sapientia EMTE Közegészségügyi szakán és a Petru Maior egyetem Közkapcsolatok szakán folytatják tanulmányaikat. Ezek mellett egyesületünk fogyatékkal élő fiataljai is jelentős szerepet kaptak a szervezésben. Ez úton köszönjük felbecsülhetetlen és áldozatos munkájukat.

További sikerünk kulcsát a fogyatékkal élő személyekkel foglalkozó Maros Megyei egyesületek és alapítványok képezték, mint a Siketek Egyesülete, a Nemlátók Egyesülete, valamint a MOTIVATION Románia.

A rendezvényt szándékunkban áll megismételni, folytatni és szélesebb körben terjeszteni, annak érdekében, hogy minden olyan személyhez és közösséghez eljuthassunk, akik készen állnak a radikális váltásra, toleranciára valamint elfogadásra. Egyesületünk állandó célja marad ugyanis a reális híd építése fogyatékkal élő, valamint egészséges személyek között.