Premiul “Voluntarul anului”

22.05.2015

ASOCIAȚIA NOASTRĂ CÂȘTIGĂ DIN NOU PREMIUL VOLUNTARUL ANULUI

ÎN ACEST AN BÍRÓ ADRIENNE ESTE CEA ONORATĂ. FELICITĂRI!

Bíró Adrienne este câștigătoarea din acest an a premiului Voluntarul Anului și activează de șapte ani ca voluntar în cadrul Asociației HIFA-ROMÂNIA. Adrienne este nevăzătoare. Cu toate că este o persoană cu dizabilități, trăiește o viață deplină. Din forțe proprii, cu o voință de fier și cu o răbdare exemplară a învățat tainele scrisului și cititului Braille și pune în practică cunoștințele sale în cadrul programelor Asociației noastre.

De ani de zile participă la programul iniţiat de Asociaţia noastră ”Să învăţăm altfel, Insule interactive – Cum e să trăieşti cu dizabilitate?”, care se adresează în primul rând elevilor, studenţilor, viitorilor părinţi şi pedagogi care devenind adulţi reprezintă factori decizionali sau pedagogi care la rândul lor își vor educa copiii și elevii, și prin urmare vor lua parte la educația societății ca aceasta să adopte o atitudine corespunzătoare.

Dar Adrienne nu numai că îi învață pe tineri metoda de scris şi de citit a orbilor, însă ca voluntar este un exemplu care demonstrează, că oamenii cu dizabilităţi sunt membri valoroşi, cu drepturi egale, a ai societăţii. Ea sare în ajutorul Asociaţiei noastre prin contactarea beneficiarilor, prin completarea bazei noastre de date, prin comunicările telefonice. În afară de acestea, ea este şi îngrijitoarea mamei sale bolnave, pe care ea însăşi s-a bazat în timpul propriei boli.

Adrienne este un exemplu de urmat pentru noi toţi prin modul de viaţă de care dă dovadă și potrivit acestuia Dumnezeu nu greşeşte, ci are un scop şi o învăţătură pentru fiecare dintre noi.

Câştigătorii din anii trecuţi:

KELEMEN ATTILA – voluntarul anului 2013 – StiriONG.ro: Targul organizatiilor neguvernamentale „Impreuna pentru comunitate

SIMON JUDIT-GYÖNGYI – Premiul Orbán Balázs pentru munca ei voluntară în anul 2011