Raport Parcul HIFA

20.04.2015

Dragi Prieteni,

La finala anului 2013 am primit solicitarea de a accepta managementul proiectului Parc HIFA. Am știut despre existența proiectului, însă nu am fost la curent cu planul de implementare și pașii care au fost parcurși. În câteva săptămâni am reușit să parcurg proiectul, să-i înțeleg punctele slabe și punctele tari. Începând cu Ianuarie 2014 am devenit oficial managerul de proiect al Parcului HIFA. În primul trimestru al anului am finalizat studiul de fezabilitate, și am solicitat toate avizele și autorizațiile necesare pentru autorizația de construire. Prin finalizarea studiului de fezabilitate am stabilit indicatorii economici pe baza cărora va funcționa Parcul HIFA și bugetul detaliat de investiții. Un alt succes pe care îl putem calcula, este includerea HIFA Parc ca proiect de importanță maximă în planul de dezvoltare regională pentru perioada 2014-2020 al Consiliului Județean Mureș. Acești pași erau necesari să fie parcurși pentru întocmirea unui proiect pentru finanțare, iar acest lucru se va realiza în decursul acestui an în concordanță cu datele termen de depunere ce vor fi stabilite în apelul de proiect.

Martie 2014 a însemnat încheierea cu succes a celei de-a doua campanii prin sms pe care am organizat-o. În decursul lunii iulie-septembrie 2014 au început lucrările pregătitoare pentru construcția parcului HIFA, construindu-se camera pentru portar și pregătindu-se infrastructura necesară pentru investiție. Proiectul s-a împărțit în două etape, prima fiind construirea clădirii cu destinație socială care va oferi locuință permanentă pentru 75 de persoane cu dizabilități, iar ulterior realizându-se Centrul Respiro care prin cele 69 de camere va oferi cazare temporară pentru aprox. 130 de persoane în sistem hotelier. Termenul de realizare a proiectului este de 36 de luni cu o valoare totală de 5,208,400.00 Euro fără TVA.

Cu ajutorul ROMFALSZ am reușit să organizăm două sesiuni de lucru în clacă și cu asta am făcut primii pași în înălțarea construcției. Totodată, cu ajutorul experților am reușit construirea acoperișului deasupra gheretei de pază și a sălii de mașini (cheltuieli pentru acest scop în 2014: 33709 euro, venituri în acest scop în 2014: 11220 euro).

În paralel cu pașii administrativi parcurși și de finalizare ai planului de afaceri, am contactat mai multe organizații internaționale pentru parteneriat, precum am solicitat susținerea unor fonduri de investiții străine pentru asigurarea aportului propriu necesar investiției. Și pe acest plan am dobândit succese.

Sunt convinsă, că putem încheia proiectul cu succes și în curând putem raporta succese mai mari, până atunci vă doresc putere, sănătate și o viață plină de dragoste.

Cu prietenie,
Besenyei Sarolta